Cenuşăreasa din noi

Nu este nici un mister. Femeile iubesc pantofii. Iubesc să facă cumpărături pentru că în acest mod le pot arăta tuturor cât sunt ele de stilate şi pricepute în a alege perechea potrivită. Desigur, asta se intamplă doar în cazul pantofilor, nu şi a bărbaţilor din viata lor, de cele mai multe ori. Dacă eşti femeie atunci în mod sigur întelegi cum o pereche de pantofi te poate face să te simţi ca o prinţesă. Asta dacă nu te încadrezi în categoria “cenuşăreasa” şi cauţi cu disperare să regăseşti perechea de pantofi din visele tale. Cred că şi tu ţi-ai exasperat, măcar o data  prietenul, iubitul, soţul, în căutarea  pantofului care nu doar arată bine ci şi este la fel de confortabil ca două pernuţe pufoase lipite de tălpile tale fine. Dacă te aflii într-o astfel de căutare, îţi urez mult succes, pentru că vei avea nevoie. Nu numai că a devenit din ce în ce mai dificil să găseşti un pantof de calitate, la un preţ acceptabil, dar să nu mai vorbesc şi de o pereche care să îţi vină şi în care să poţi păşii ca pe norişori. E deja un mit. Totul se produce acum în serie, iar dacă ai “norocul” ca tu să nu fii un model de serie, atunci te vei distra copios.

 Sunt multe femei cărora le tresare inima atunci când văd scris cu roşu, eventual: “Promoţii pantofi”. Toate bune şi frumoase, până în momentul în care realizezi că, de fapt, totul e o înşelătorie pe faţă, căci preţul pe care tu îl vezi de fapt ca fiind unul redus, este cel care trebuia să fie iniţial pus pe produs, nu unul exorbitant. De cele mai multe ori şi preţul redus este unul exagerat şi departe cu mult de a fi cel real, însă strategiile de vânzare sunt foarte bine puse la punct, preţurile fiind cu mult umflate, iar tu sfârşeşti prin a plăti cu pâna la de trei, patru ori valoarea de producţie a unui anumit produs. Ai achiziţionat vreodată vreun voucher de reduceri imbracaminte? Eu nu, in schimb am obtinut unul pentru reduceri la incaltaminte. A fost ca o ultimă încercare disperată de a mea de a-mi găsi o pereche de balerini care să fie pe măsura mea. Am facut asta după multe, prea multe, zile de căutari, în care am realizat că oscilez între mărimea 37 si 38. După achitarea voucherului, mi-am facut programarea şi m-am dus direct la magazin pentru a-mi ridica balerinii. Bineînteles că am avut ghinion, încă o data, pentru ca numărul lor nu corespundea. Am cerut un 38 însă nu mai există pe stoc. O altă mare pierdere de timp şi energie. Pentru ca dezastrul să nu fie complet, am fost salvată de o prietenă, căreia i-am facut cadou voucherul şi am recuperat banii de la ea. Mi-a fost şi asta ca o lecţie.
Să recunoaştem. Facem atâtea sacrificii pentru a fi frumoase, iar pasiunea noastră pentru pantofi nu cunoaşte limte, deşi nu este atat de uşor pe cât pare să găseşti perechea perfectă, noi, femeile, perseverăm.

Vizita la medic

Sunt curioasa cati dintre voi mergeti din placere la medic. Eu sincer, nu merg deloc din placere. Merg mai mult din obligatie. De ce? Foarte simplu, fiindca foarte rar, am dat peste un medic bun. Acel doctor, care sa te faca sa te simti in siguranta, si sa poti reveni cu incredere la un nou control. Nu prea am gasit doctori care sa se incadreze la aceasta categorie. De fapt, daca ma gandesc bine, doar unul singur.
 
Tin minte ca eram undeva prin generala, cand m-a dus tata la dentist. Doamne, ce plangeam, ce frica imi era! Asa mergeam la dentist, ca mielul la taiere. Pe hol, nu m-am miscat de pe scaun, am stat tot timpul lipita cu capul de tata, si il tineam in brate. Eram de-a dreptul ingrozita! Asta a tinut pana in momentul in care am intrat in cabinet. Respectiva domana doctor, m-a luat de mana, m-a pus pe scaun, si mi-a povestit o gramada de lucruri. Mi-a explicat ce urmeaza sa faca cu fiecare aparat in parte. Nu mai stiu cat am stat pe scaunul acela, cert e ca nu am simtit nimic, dar absolut nimic. Abia asteptam sa revin la urmatorul control. Si ne-am intors dupa o luna, insa era alt medic. Un doctor, care si-a facut treaba ca de obicei, si mie mi-a indus din nou starea de frica. De atunci nu am mai prea mers la dentist decat daca eram obligata. Culmea e ca e foarte greu sa gasesti un doctor, cu care sa te potrivesti. Unii sunt prea duri, altii sunt prea directi, cei mai multi cer bani si daca trebuie si daca nu. Plus ca nu stiu cati dintre medicii acestia tineri, stiu meseria exact asa cum trebuie. Avand in vedere ca au facut o facultate privata, sunt copii de bani gata... Examenele lor banuiesc ca sunt luate cu ajutorul parintilor. Nu zic ca nu sunt si medici buni, dar din pacate acestia parasesc tara, pentru un salariu, mult mai bun decat cel din tara noastra. Asa ca puteti sa va considerati norocosi daca aveti un doctor de care sunteti multumiti, eu inca nu am.

Placinta e dulce la sfarsit

Mi-am cumparat de curand o carte la care am primit cadou inca una. Mare bucurie. Totusi la prima vedere titlul nu m-a atras atat de mult incat sa m apuc sa o citesc asa ca am lecturat cartea pe care de foarte multa vreme imi doream sa o cumpar. Asta pana mai acum cand nemaivand ce sa citesc am deschis-o si am descoperit o poveste fascinanta, pentru suflete tinere si curioase, literatura politista scrisa cu mintea unui adult cu suflet de copil neastamparat.

''Placinta e dulce la sfarsit'' o are ca personaj principal pe Flavia, o fetita curioasa in varsta de numai 11 ani care investigheaza cu perseverenta si pregatira unui detectiv ,un caz important care a rascolit viata linistita a locuitorilor din Bishop’s Lacey. Si asa investigatia ei ne conduce prin biblioteci cu documente prafuite care ne conduc mai departe in trecutul secret al tatalui sau si in povesti cu magicieni si colectionari de timbre, inraiti. Vom descoperi in final ca totul se invartea in jurul unui celebru timbru imprimat cu chipul Reginei Victoria. Ce e fascinant la acest roman este , poate, nu atat subiectul in sine cat desfasurarea actiunii, investigatia, descoperirile care nu –ti permit nicio clipa sa lasi cartea din mana, dialogul energic si surprizele. Pentru ca e o carte plina de surprize, iar Flavia este copilul-minune care da clasa multor detectivi si care razbeste tocmai pentru ca implicarea sincera, nu obligatia ci curiozitatea o conduc pe drumul adevarului si descoperirilor necesare pentru a dovedi nevinovatia colonelului Luce, Flavia este si un suflet neobosit care coopereaza fericit cu o minte iute, o copila delicioasa!

Placinta e dulce la sfarsit e un roman tocmai bun pentru vremea frumoasa care s-a instalat afara si te invita la lectura in parc, in aer liber; e numai buna pentru o lectura placuta care sa te deconecteze si sa te relaxeze in acele cateva ore in care nu esti la birou, implicat in alte proiecte . Aceasta carte se poate citi cu mintea adultului dar va veti bucura de ea cu sufletul unui copil.

De ce ai nevoie de promovare in directoare web?


Pana anul trecut, cuvinte precum, optimizare, directoare web, link building, pagerank, servicii de inscriere si promovare etc, imi erau mai mult sau mai putin cunoscute , nu intelegeam prea bine cu ce te ajuta toate aceste servicii si cum pot contribuii ele la imbunatatirea pozitiei ocupata de care site-ul meu in rezultatele motoarelor de cautare. Din fericire informatiile despre aceste servicii sunt foarte accesibile si usor de integrat. Daca vorbim de bloguri si nu numai, aceasta promovare in directoarele web reprezinta una dintre cele mai simple metode de a-ti face pagina cunoscuta. Asa cum ne-am obisnuit, cand in discutie apare cuvantul promovare, imediat este urmat si de dorinta ca aceasta sa fie gratuita. In functie de ceea ce doresti sa obtii cu pagina ta ,trebuie sa stii ca de aceasta promovare ( inscriere) in directoarele web te poti ocupa chiar tu (asta daca dispui de ceva mai mult timp liber si rabdare) sau poti apela la serviciile unei companii. In Romania exista un numar impresionant de directoare in care iti poti inscribe pagina. Exista de asemanea directoare gratuite dar si directoare care impun un set propriu de reguli pe care va trebui sa le accepti daca doresti ca inscrierea ta in respectivul director sa fie valida. Astfel sunt directoare care solicita link reciproc sau afisara unui link in pagina principal, in footer sau in subpagini.
Daca crezi ca sunt prea multe informatii de procesat ,e mai bine sa optezi pentru serviciile unei firme. In general, pachetele oferite contin detalii suficiente despre ceea ce platesti si ce vei obtine la finalul procesului . In functie de suma pe care esti dispus sa o investeti intr-o astfel de unealta, firma iti va pune la dispozitie o lista cu un numar de directoare web relevante pentru domeniul tau si optiuni legate de pornirea procesului de promovare. Sa nu uitam ca aceasta inscriere se face manual iar motoarele de cautare precum Google nu agreeaza inscrierea agresiva. De aceea se recomanda ca pentru un rezultat bun , inscrierea sa se faca treptat, astfel creandu-se un linkbuilding natural si foarte eficient.