Cum ne pregatim pentru botez - alegerea invitatiilor

Ziua de botez este un prilej de bucurie in orice familie si, bineinteles, ar trebui sa fie impartasita si sarbatorita impreuna cu rudele apropiate si prietenii. In unele familii acest ritual poate capata o importanta religioasa majora, in timp ce in altele, botezul este pur si simplu o traditie de familie statornica, care celebreaza nou-nascutul mai mult decat orice altceva. In fiecare dintre cazuri, insa, botezul inseamna dragostea nemarginita a parintilor si bucuria resimtita fata de venirea pe lume a unui nou membru al familiei.

Bineinteles, ca orice mare eveniment pe care il sarbatorim, si botezul necesita o atentie deosebita, inca de la organizare si pana la indeplinire. Pentru ca si aici trebuie sa ne supunem unor “reguli” in scopul de a ramane cu o amintire placuta, primul pas catre reusita incepe de la alegerea invitatiilor. Desi aparent nesemnificative, invitatiile sunt elementul-cheie catre o petrecere de neuitat. Asadar, este esential sa alegem invitatii protrivite evenimentului, pe care sa le inmanam cu drag tuturor apropiatilor si cunoscutilor.

Cu siguranta multi parinti intampina dificultati atunci cand aleg modelul de invitatie potrivit evenimentului pe care il vor sarbatori. Pentru ca piata abunda de modele si culori, este greu sa ne oprim asupra unui singur exemplar. Tocmai din acest motiv este important sa stabilim cateva criterii inainte de a porni in cautarea invitatiei perfecte pentru botezul micutului nostru. La intrebari precum: “ce culori sa alegem?”, “ce font sa folosim?” sau “ce dimensiuni ne dorim?” ar trebui sa fim capabil sa oferim raspunsuri.

Daca ati adus pe lume o fetita, nuantele de alb, crem, mov deschis sau roz sunt cele mai potrivite. Acestea nu numai ca vorbesc de la sine despre sexul micutului, dar sunt, de asemenea, alegeri inspirate cu care nu vom putea niciodata sa dam gres. Pe de alta parte, cand vine vorba de baietei, aceleasi nuante de alb si crem sunt la fel de potrivite - la care putem adauga bleu, argintiu sau verde deschis. Dupa ce am ales nuanta potrivita pentru invitatie, urmeaza sa stabilim tipul de font pe care dorim sa il folosim. Ca un mic sfat, fonturile jucause sunt intotdeauna binevenite si ar trebui sa se regaseasca in orice catalog oficial pentru invitatii botez. La final, ramane doar sa stabilim daca dorim un model sau o insertie anume, o fotografie sau un desen inspirat din productiile animate pentru copii. 

La fel ca invitatiile pentru nunta sau alte evenimente importante, si invitatiile pentru botez trebuie sa fie in concordanta cu evenimentul. Avand in vedere ca sarbatorim venirea pe lume a unui nou membru al familiei, trebuie sa evitam invitatiile formale si lipsite de esenta. In schimb, putem apela la modele care inspira bucurie si amuzament.