Cum tratam afectiunile zilnice cauzate de toxine acumulate

Intestinul subtire este poate cel mai important organ de absorbtie al organelor nutritive. El primeste hrana digerata partial de stomac si o separa de impuritati si resturi, pe care apoi le trimite intestinului gros pentru a fi eliminate. De asemenea intestinul subtire are capacitatea de a asimila substantele nutritive din hrana.

Intestinul subtire in dezechilibru poate cauza diaree cu usturimi. Putem apela la uleiuri esentiale carminative. Cand apare un dezechilibru de mare eficienta pot fi uleiurile esentiale carminative ce ajuta intestinul gros. El este cel care mentine echilibrul si puritatea fluidelor din organism, transformand resturile digestive provenite din intestinul subtire apoi le elimina prin excretie. El mai controleaza de asemenea porii deci si procesul de transpiratie. Tulburarile colonului ne indica afectiuni la nivelul intestinului gros. Ele sunt cauzate adesea de emotii negative cum ar il nevoia de siguranta, de sprijin, de stabilitate si alte emotii speciale ale centrului radacina de forta al organismului.

Aproape toti suferim de unele afectiuni  datorita acumularilor de toxine in colon. Constipatia poate sa apara datorita unor alimente greu de digerat, in complicatii ale unor boli infectioase sau febrile, folosirilor in exces a purgativelor sau somnului prelungit dimineata. Cei ce sufera de constipatie pot observa dimineata la trezire ca au limba incarcata cu o secretie albicioasa. Constipatia este considerata ca fiind o deficienta, cea mai comuna si cea mai dificila de tratat. Ingerarea untului clarificat (ghee), a uleiului de ricin sau a celui de susan, prepara si inmoaie tractul gastro-intestinal.Uleiurile potrivite sunt: ghimbirul, anason, musetel si busuioc. Compresele si masajele abdominale pot aduce alinare. Pentru alte persoane sunt bune laxativele usoare ca aloe vera, masaje abdominale cu trifolia cat si o utilizare adecvata a uleiurilor esentiale cum ar fi izma, lemongras, musetel, fenicul, coriandru si de mandarine, pot fi de ajutor. Metabolismul altor persoane produce in general scaune mari, umede, bine formate, o data pe zi, dar daca este sub stres, metabolismul se incetineste. Laxativele puternice sunt adesea necesare. Masajele, compresele cu uleiuri esentiale de: piper negru, ienupar, ghimbir si rozmarin pot fi de ajutor.

Iar in cazul in care nu stiati, toxinele din organism pot fi indepartate destul de bine si cu ceaiuri de orice fel, in general cele albe, negre, ceaiul verde dar si prin aportul ridicat de vitamina C.