Te angajezi? Iata ce ar trebui sa stii

Un job stabil este greu de gasit in contextul actual al unei crize pronuntate care a afectat si piata locurilor de munca. De aceea, cand suntem sunati si anuntati ca am trecut de toate etapele interviului de angajare, de cele mai multe ori uitam sa luam in calcul si drepturile pe care le avem garantate de lege. Din aceasta cauza inainte de a merge sa semnam contractul de munca, mult mai indicat ar fi sa ne documentam asupra acestui lucru pentru a putea semna un contract de munca in avantajul nostru si care ar putea fi combatatut prin intermediul legii, in cazul in care intervin modificari aduse de angajator fara stirea angajatului.

In cazul in care nu detineti cunostinte privitoare la dreptul muncii si nici nu stiti unde sa va adresati, indicat ar fi sa mergeti spre un cabinet de avocatura si sa discutati cu un avocat bun Timisoara, acesta fiind persoana cea mai avizata sa va sfatuiasca ce sa acceptati si ce nu intr-un contract de munca. Daca nu dispuneti de timpul necesar deplasarii spre un cabinet de avocatura, puteti incerca sa va informati de pe internet.

Platforma online www.avocatul-meu.ro va sta la dispozitie cu toate detaliile legate de avocati specializati in diverse domenii. In mare, un contract de munca din prisma angajatului, ar trebui sa curpinda dreptul la concediul anual platit, dreptul de a accepta sau nu orele suplimentare, dreptul la ore libere in cazul in care s-au inregistrat ore suplimentare, dreptul de a beneficia de concediu fara plata in cazul in care angajatul necesita sa-si rezolve anumite probleme personale.

Atunci cand intre angajat si angajator apar neintelegeri privind nerespectarea prevederilor din contractul de munca, iar angajatul considera ca i se incalca drepturile, acesta poate apela la o persoana specializata in a rezolva astfel de probleme, aceasta regasindu-se in persoana unui avocat litigii dreptul muncii Timisoara.