10 scoli care au ruinat viata copiilor incercand sa-i protejeze

Politici impotriva armelor aplicate eronat. In martie 2013, scolile americane erau terifiate de incidente in care puteau fi implicate arme letale, unele scoli ducand aceasta teama pe culmi nebanuite. Un copilas de sapte ani a alertat conducerea scolii cand si-a aranjat mancarica din paste cu ceva branza primita la pachet in forma de pistol si a indreptat-o asupra clasei.

Si mai prostesc, o fetita de cinci ani din Pennsylvania a fost suspendata pentru 10 zile pentru ca a fost acuzata de amenintare terorista pentru ca a indraznit sa vorbeasca despre o arma Hello Kitty care spargea baloane cand o foloseai… Fetita chiar a fost trimisa la un psiholog pentru a se stabili daca era o amenintare sau nu… Un baietel de opt ani din Florida a fost dat afara de la scoala pentru ca a indreptat degetul aratator si cel mare catre colegii sai jucandu-se de-a impuscaturile. In fine, alt baietel de 10 ani era cat pe ce sa fie dat afara pentru ca a pretins ca impusca un dusman imaginar de fata cu un prieten. Interzicerea protectiei solare. Conducerea unei scoli din San Antonio, Texas le-a impus elevilor sa nu aduca creme pentru protectie solara la scoala pentru ca acestea contineau substante toxice. Regula ar fi ramas nedescoperita daca mama unei fete nu s-ar fi sesizat cand fiica sa nu a fost lasata sa se dea cu crema protectoare in 2014, vara, in timpul unei excursii-fetita avea antecedente de cancer de piele in familei, tatal sau murise din aceasta cauza, asa ca mama fetei a considerat halucinanta decizia scolii de vreme ce s-a intors si cu arsuri solare din excursie.

Crema protectoare solara era tratata ca un medicament de scoala si trebuia sa fie aprobata de un medic pentru a putea fi folosita in scoala sau in activitatile din afara ei. Pericolul vazut de scoala era riscul substantei sa ajunga in ochii micutilor.