Trusou botez – trebuie respectata semnificatia culorilor?

Trusoul este pachetul ce include un prosop, fasa pentru copil si panza, plus sapun si sticluta pentru mir. Exista variante si cu o salopeta inclusa, dar e mai mult un moft actual. Trusoul este oferit conform traditiei de catre nasi, desi nu intotdeauna se respecta aceasta traditie. Aceasta tine cu siguranta si de religia de care apartin cei care urmeaza sa boteze copilul. Dar daca veti fi nasi pentru un nou-nascut trebuie sa oferiti un trusou botez, pentru ca este o traditie frumoasa. De multe ori insa se pune intrebarea daca lenjeria trebuie sa fie cu o anumita nuanta, roz sau rosu pentru fetite si albastru pentru un baietel. Raspunsul?

Rosu si albastru pentru gemeni - o necesitate?

Daca urmeaza sa botezati o pereche de gemeni, indicat este sa alegeti un trusou distinct pentru fiecare copilas in parte. Daca sunt doi baieti puteti alege un trusou cu insertii de albastru inchis si un trusou cu insertii de albastru deschis sau chiar verde. In cazul a doua fetite puteti alege roz si rosu, o alegere relativ usoara. Daca va exista un botez de gemeni fata si baiat, solutia aici e in functie si de dorintele parintilor. Acestia doresc sa-si deosebeasca bebelusii in timpul botezului prin culoarea trusoului sau doresc aceeasi nuanta tocmai pentru a puncta si mai mult pe faptul ca sunt gemeni? Daca se doresc nuante diferite, un trusou albastru pentru baiat si roz sau rosu pentru fetita este cea mai buna varianta.

Trusou in culoare neutra – alegerea fara compromisuri

Nou-nascutul este imaginea puritatii, de aceea, majoritatea nasilor aleg ca trusoul sa fie completat din rufe de culoare total alba. De la prosop la fasa si panza, absolut totul este de un alb pur. Este o alegere corecta, mai ales daca credeti mult in ideea religioasa, ca o data cu oferirea botezului, cel mic se purifica si sufleteste. Un trusou complet alb se poate oferi chiar si gemenilor, realizandu-se astfel ideea de unitate a celor doi bebelusi pentru intreaga viata.