Vrei sa vezi in noapte fara a folosi ochelari cu infrarosu? Acum se poate cu ajutorul unor picaturi

Ii vedem prin filme sau prin armata, atunci cand sunt misiuni speciale noaptea sau pe la punctele de trecere a frontierei. Multi soldati ii poarta cand sunt in teatrele de operatiuni si vor sa fie siguri ca nu-i ataca inamicul pe timp de noapte. Ochelarii cu infrarosu ne-au fascinat inca de la descoperirea infrarosului, cu atat mai mult cu cat omul nu are vedere buna pe timp de noapte asa cum o au unele zburatoare, cum ar fi liliecii.

Ce s-ar intampla totusi daca am putea vedea perfect si pe timp de noapte fara astfel de ochelari? Niste biohackeri americani au reusit sa creeze niste picaturi care ne pot ajuta sa ne adaptam vederea rapid la intuneric si sa vedem exact ca ziua, fara a fi nevoiti sa folosim vreun dispozitiv cu infrarosu. Chlorin e6 este numele substantei minune si seamana cu clorofila din plante. Pusa in picaturi si administrata cu o pipeta, substanta ne poate ascuti simtul vizual si putem sa vedem perfect pe timp de noapte. Ideea lor a fost ca substanta turnata in ochiul unui coleg sa atinga sacul conjuctivei si substanta sa ajunga pe retina si in ea. Potrivit celui care a fost pe post de soarece de laborator, vederea i-a disparut pentru moment, apoi a vazut pete verzi si pus in intuneric a distins clar fel de fel de obiecte de pana la 10 metri distanta.

Experimentul a continuat in padure, unde individul care a primit picaturile uimitoare a vazut oamenii de la 50 de metri distanta. Echipa de biohackeri isi propune prin aceste experimente ciudate sa-i ajute pe oameni si natura sa fie mai performanti si incearca mereu sa aduca imbunatatiri la toate sistemele principale care fac posibila legatura om-natura.