Negocierea este primul pas catre succes

Indiferent ca esti in cautarea unor noi locuri de munca ori ca doresti sa iti renegociezi actuala pozitie la locul de munca ori actualul salariu, cert este ca oriunde si oricand ne confruntam cu diferentele de opinii.

Cum putem trece peste aceste diferente de opinii?

Doar fiind un bun negociator si doar reusind sa ii convingem pe altii, putem sa avem succes in adevaratul sens al cuvantului. Iata insa cateva sfaturi pentru a avea o negociere cat mai buna: trebuie sa fii mereu pregatit, prin urmare trebuie sa ai cat mai multe informatii despre piata de munca si despre viitorul angajator. Aceasta regula este cea mai importanta. Exista foarte multe informatii pe internet, la biblioteca sau in cadrul asociatiilor profesionale - apeleaza la ele. Timpul pe care il petreci invatand cum sa negociezi si pregatindu-te pentru negociere poate reprezenta cea mai buna investitie pe care o vei face.

O alta regula de care trebuie sa tii cont este faptul ca trebuie sa folosesti orice incertitudine in avantajul tau. Inainte de a face vreo oferta, o companie testeaza de obicei care ar fi limita care te-ar face sa accepti jobul. Cu aceasta informatie, potentialul angajator va sti care este pachetul minim pe care il poate oferi. Daca divulgi prea multe informatii, este posibil sa obtii mai putin decat ai fi putut primi.

Nu divulga salariul tau curent sau avantajele care te-ar face sa renunti la jobul actual. Daca nu stie aceste lucruri, angajatorul va veni cu cea mai buna oferta. Atunci cand ai de-a face cu agentii de recrutare s-ar putea sa trebuiasca sa divulgi salariul. Si in acest caz, trebuie sa prezinti situatia in cel mai avantajos mod cu putinta. Este cu siguranta o intrebare grea la care trebuie sa ai un raspuns ferm, insa poti apela la incertitudine sau poti face un studiu de piata. Atunci cand esti pregatit, nu vei da niciodata gres.