Cum sa achizitionezi cele mai eficiente masini de spalat rufe?

In orice gospodarie moderna, dotarile minime includ un aragaz, un frigider, o masina de spalat rufe, poate una de spalat vase, cateva electronice si electrocasnice mici de bucatarie. Masinile de spalat rufe sunt cele care se schimba cel mai des si datorita faptului ca sunt folosite intens daca vorbim de mai multi membri ai familiei. In timp, aceste masini de spalat rufe incep sa aiba depuneri de calcar, motorul cedeaza, mirosurile neplacute le invadeaza cuvele, iar randamentul lor scade. Asa ca nu exista alta cale decat sa fie schimbate cu unele noi, mai performante.

In alegerea unei masini de spalat noi conteaza in primul rand sa va ganditi la spatiul disponibil in baie sau in camara, in alta parte, pentru a putea sa va miscati in voie prin camera. Pe piata exista la acest moment masini de spalat rufe cu incarcare frontala si verticala, care au capacitati diferite, sunt destul de mari in latime si inaltime, asa ca locul unde vor fi puse conteaza foarte mult cand vrem sa luam o noua masina. Dupa ce ati stabilit clar unde veti pune masina si ce fel de incarcare sa aiba, trebuie sa va ganditi si la capacitatea de spalare. Aceasta depinde foarte mult de tipul de loc de munca pe care-l aveti si de numarul membrilor familiei. Daca sunteti singur si mergeti la birou, cu siguranta nu veti avea nevoie de o masina cu o cuva prea mare, insa daca aveti trei-patru copii, lucrati si pe santier zilnic, atunci o masina cu o cuva normala nu e pentru dvs. cu siguranta. Se recomanda o masina de spalat de sapte sau opt kilograme, cu cat mai multe rotatii pe minut la stoarcere si centrifugare, cu o adancime a cuvei cat mai mare pentru o spalare mai eficienta. Nu in ultimul rand, cand luati masini de spalat rufe trebuie sa fiti atenti si la programele de curatare si la ce alte functii suplimentare are.

E neaparat necesar sa existe programe diferite pentru tesaturile hainelor si lenjeriilor, unele masini pot sa aiba si programe scurte, de 20 minute, doar pentru improspatare. Sunt si masini de spalat care permit spalarea de paturi si articole de imbracaminte sau lenjerie foarte mari.