Spune-mi cand te-ai nascut, ca sa-ti spun de ce boli vei suferi

Stim deja ca momentul in care ne-am nascut, aranjarea astrelor pe cer, ne poate influenta pozitiv sau negativ viitorul si starea de sanatate. Mai mult sau mai putin adevarat, informatiile potrivit carora luna nasterii este dependenta cumva si de anumiti factori astrologici si poate sa ne transforme in milionari peste noapte sau niste ratati care cauta prin gunoaie sunt primite de multi cu foarte mare intelegere si deschidere, cu atat mai mult cu cat foarte multa lume inca mai crede in astrologie.

De curand, s-a descoperit ca luna in care ne-am nascut mai are si alte „puteri”: poate sa ne spuna exact de ce boli vom suferi cand vom creste si vod deveni adulti. Cercetatorii americani au lansat ideea ca fiecare luna in care ne putem naste poate sa influenteze prezenta in viata noastra a unor boli grave precum hipertensiune arteriala, ADHD, afectiuni respiratorii grave, forme acute. Dupa ce au studiat peste 1.5 milioane de date de la diferiti pacienti si 1.600 de boli, cercetatorii au ajuns la concluzia ca factorii de mediu care au actionat asupra fatului la nastere, dintr-o anumita luna, vor „dicta” si modul cum va raspunde organismul sau la anumite afectiuni mai grave pe care le va contacta de-a lungul vietii. Evident, depinde si de mutatiile genetice care apar la fiecare nastere si in momentul formarii embrionului uman, dar si calitatea si tipul de viata intrauterina pe care fatul a dus-o pe perioada celor noua luni.

Astfel, trecand la rezultatele concrete ale studiului efectuat de americani, daca te-ai nascut in septembrie si octombrie ai risc crescut sa faci astm, respectiv ADHD, noiembrie e luna celor care vor suferi din plin de infectii virale, iar decembrie e luna celor care vor avea de furca cu virozele respiratorii grave. De cealalta parte, sunt ghinionistii, adica toti cei care sunt nascuti intre ianuarie si aprilie, care pot sa dezvolte boli de inima care sa le ruineze viata. Daca esti nascut in ianuarie e posibil sa dai nas in nas cu hipertensiunea cand te astepti mai putin, cei care au venit pe lume in februarie sunt predispusi la fibrilatie atriala, „martisoristii” pot sa faca ateroscleroza, iar in aprilie, toti cei nascuti oricand in luna aceasta pot sa faca angina pectorala.

Norocosii, pentru ca sunt si niste oameni care trebuie sa zambeasca si sa aiba tot ce vor, sunt doar cei nascuti intre mai-august, care se imbolnavesc rar si sunt sanatosi mai tot timpul. Rezultatele nu ar trebui sa ne sperie, pentru ca vorbim doar de statistica, insa e un inceput pentru cercetari noi si inedite din domeniul medical.