Cum sa ingrijesti eficient pilotele?

Ca orice produs si pilota trebuie intretinuta cat mai bine pentru a putea fi folosita timp indelungat. De obicei acest tip de articol are garantie destul de mare, de cel putin cinci ani, daca e utilizat corect. Cel mai mare dusman al pilotelor este cu siguranta o creatura mica, dar foarte dibace in a gasi locuri pe unde sa intre in tesaturi: molia.

Moliile adora mediile umede, intunecate si mai ales calduroase, asa ca niste pilote puf vor fi apreciate in mod real de micutele creaturi. Ca sa scapi de ele, pe langa spray si fel de fel de pastile contra lor poti spala mai des pilotele pentru a le mentine curate si cat mai uscate, le poti baga la masina de spalat la 60 grade Celsius, dupa care se pot usca si trata cu substante speciale pentru a tine la distanta umezeala si moliile. Umezeala dispare prin buna aerisire a pilotelor in locuri bine amenajate si fara praf sau mucegai, trebuie sa le pastrati in medii speciale, vidate daca se poate, in saci de vidat, de exemplu, mai mari. Daca au umplutura din fibre sintetice sau de celuloza, pilotele se pot spala chiar mai des si se pot usca rapid. Atentie mare la spalarea pilote puf, pentru ca nu trebuie sa puneti mult detergent. E suficienta o treime din cantitea de detergent folosita de regula la spalari normale. Ca sa uscati mai eficient pilota in masina de spalat e bine sa puneti doua mingi de tenis pentru ca procesul de antrenare sa fie mai eficient.

Umplutura isi recapata in acest fel aspectul pufos si se zvanta mult mai rapid. Este bine sa astepti pana cand pilota este complet zvantata si sa nu folosesti aspiratorul sau sa o scuturi cu putere. Pe timp de vara pilotele ar trebui depozitate in zone in care exista aerisire permanenta, nu exista raze solare directe si exces de umiditate.