Medicamentul care te face sa muncesti mai mult si mai bine chiar exista dar nu e pentru toata lumea

In general, cand ne gandim la medicamente ne gandim la niste afectiuni, la o simptomatoligie care trebuie tratata, la niste efecte pozitive pe care le vom resimti in viitorul imediat. Sunt medicamente pentru bolile cronice, pentru raceala, pentru probleme urinare etc. Insa stiati ca exista si un medicament pentru cei carora li s-a cam urat, li s-a cam luat sa mai munceasca si sunt predispusi la taiatul frunzei la caini? Nu e o gluma, asa ceva chiar exista si te face sa muncesti de placere, de parca te-ai fi nascut doar pentru a merge la birou si a sta cu ochii intr-un monitor pana la adanci batraneti.

Modafinil. Va spune ceva? Daca locuiti in Europa nu prea, dar daca sunteti de pe meleagurile lui Elvis, atunci cu siguranta stiti de el. Francezii l-au produs in anii 1970, americanii l-au folosti din 1998 pentru tratarea narcolepsiei, e un fel de cafea puternica pentru toti cei care nu vor sa doarma pe ei si sa gandeasca mai rapid, sa reactioneze mai ceva ca un robot. Se poate gasi si in Romania, e un nootrop, nu se elibereaza fara reteta si nu prea se da la pacienti din cauza efectelor sale destul de severe asupra organelor interne. De obicei, iei Modafinil cand esti pilot pe avion, cand ai de coordonat oameni multi, esti controlor de zbor, ai de facut multe rapoarte si ai un sef care ti-a zis deja ca la prima greseala te zboara. De fapt, ce face Modafinil este sa produca, cu ajutorul creierului, histamina, hormon important in mentinerea unei activitati ridicate la nivel cerebral.

Stimularea e exact ca in cazul unor electrosocuri aplicate celor care pierd vremea pe Facebook in loc sa termine rapoartele de activitate. Pe termen lung, Modafinil te face mai agil in gandire, dar memoria pe termen scurt are de suferit, de unde si lipsa unei gandiri flexibile si rapide.